Eventyr og fremtid ogsånn

Når jeg satt meg ned for å ta fatt på denne oppgaven merket jeg at frustrasjonen kom! For hva er egentlig nettmediets potensial? Vi kan jo bruke internett til alt! Det er til og med utviklet digitale kvinner man kan ha sex med om man ønsker det, man fester bare en ting på ipaden sin og laster ned en app, og vips så er du der!

Internett er en viktig del av hverdagen vår. Og hvor komplisert sammensatt alt er, fascinerer meg mer og mer etterhvert som jeg lærer om hvordan det er satt opp. Sammensetningen er så kompleks, alt fra utseendet til innhold er viktig for å fortelle oss noe om hvor vi er og hvor vi skal videre.

Jeg har nylig begynt å spille lacrosse for ksi cheerokes, og for da å skjønne litt hva denne sporten innebærer, har jeg brukt youtube mye, mens foreldrene våre fant ut av ting med å slå opp i støvete leksikon, HAHA! Om jeg skulle funnet ut noe om lacrosse der hadde jeg nok ikke funnet mye. Nettmediet har gitt oss hele verden  inne i en liten smarttelefon!

Takk internett

I forelesningen om nettmediets potensial ble det lagt frem tall fra norsk mediebarometer som viser at blant personer mellom 16 og 24 år er det mer enn dobbelt så mange som leser nettaviser enn trykte aviser, og ca 1 av 4 unge leser kun nettaviser. Før nettavisenes oppblomstring tipper jeg at det ikke var så mange unge som fikk med seg viktige nyheter. VG oppdateres mange ganger i timen, sakene de legger ut blir hele tiden oppdatert. Som for eksempel da en bro kollapset på motorveien utenfor holmestrand la VG hele tiden ut oppdateringer om saken, slik at bilistene kunne vite hva som skjedde og hvor omkjøringene var

Det er klart at nettmedienes potensial er stort og det er så uendelig mange muligheter. Etter å ha lest artikkelen i New York Times sitter jeg igjen full med tanker og inntrykk om hva som faktisk er mulig å få ut av nettets muligheter. Du kan legge ved bilder og animasjoner, som gjør at for eksempel utålmodige sjeler som meg orker å lese innholdet, og tenke wow og dele opplevelsen med sine venner på facebook eller twitter , og nettmediene kan også nå ut til oss på sosiale medier. Når vi deler og liker det nettmediene skriver om – får nettmediene pr.

I digital storytelling cookbook skriver Lambert at bruk av hyperlenker er viktig for fremtiden. Og det tror jeg Lambert har helt rett i! Hadde det ikke vært hyperlenker hadde vi vel stått fast på en side, og måttet skrive nye adresser i søkefeltet hver gang. Uten hyperlenker kan ikke bloggerne anbefale, jeg kan ikke google lacrosse og VG kan ikke henvise til tidligere saker som omhandler det samme. Internett uten hyperlenker hadde rett og slett vært et veldig kjedelig nettmedie.

For å avslutte og konkludere vil jeg si at internettet er et uendelig eventyr hvor vi aldri helt vil vite hva som skjer til slutt. Men en lykkelig slutt for nettmediene må vel være at det ikke er noen slutt? Vi får vente og se!

hahahahha

 

– E

4 kommentarer om “Eventyr og fremtid ogsånn

 1. Amalie sier:

  Hei!
  På internett kan man finne mye morsomme saker, å det å ha sex med visuelle kvinner er bare sinnsykt haha. Ikke bare er det morsomme saker, men man kan også finne lærerike ting som bla. det du har funnet ut om lacrosse. Hyperlenker er genialt som du sier, og håper utviklingen av det blir enda mer suveren! Kildekritikk er noe man må være obs på når det kommer til stykket, er veldig lett å forvirre seg inn i en smørje av nettsider og tull.

  Liker

 2. Linn Lyster sier:

  «…kunne VG hele tiden legge ut oppdateringer om saken, slik at bilistene kunne vite hva som skjedde…» ÆÆÆÆ! Det er det skumleste jeg har lest på lenge, for jeg ser for meg bilister som leser nettaviser mens de kjører. Skummelt! Men selvom den moderne teknologien og den konstante oppdateringen av informasjon bringer med seg skumle scenarioer som det, kommer det også, som du sier, med tilgang til informasjon vi aldri ville fått tilgang til uten.
  Jeg er så gammelt at jeg selv har sittet å bladd meg gjennom leksikon for å finne informasjon til skoleoppgaver som jeg måtte skrive på papir, med penn. Var jeg heldig fant jeg kanskje 150 ord om det jeg lette etter. Så måtte jeg på biblioteket for å finne bøker med mer info enn som så. Nå er alt jeg lurer på noen taste trykk unna, og hvis jeg ikke gidder å lese finnes det alltids en video. Og som du sier er det bra kan vi dele det med venner gjennom sosiale medier, jeg mener det er en av nettmediets største styrker, spesielt for journalister og aviser som vil nå ut til folket, men også for folket som kanskje ikke visste at de ville lese om en konflikt om et rev i Asia.

  Liker

 3. siljeg13 sier:

  Husker jeg selv slet med denne oppgaven, å plukke ut akkurat hva man mener er nettmediets potensial var utfordrende. For det første er det et hav av muligheter og for det andre ønsker man å være innovativ og peke på ting som ikke har blitt nevnt i en mengde andre blogger.

  Jeg er svært enig i at nettmediet har gitt oss hele verden for våre fingre. Utfordringen vi da møter er å skille ut relevant og sann informasjon fra det som ikke er det. Nettmediet blir for meg ofte et forslag framfor en fasit. Med så mye informasjon på samme plattform, så kan ikke alt være en sannhet.

  Eksemplet du nevner om Holmestrand broen er godt. Man skal ikke så altfor mange år tilbake før bilister hadde funnet ut om omkjøringene på den harde måten. Det blir spennende og se hvordan mediene formes i årene fremover.
  – Silje

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s